De Dag van Vreewijk wordt ook dit jaar weer georganiseerd op 24 september 2022 op het Brinkplein, aan de Dreef en op de Groenezoom.

Het thema is Vreewijk in Beweging.

Een paar jaar geleden is deze dag in het leven geroepen door Ferdinand Sikken en Joyce Turek. Helaas kon door coronomaatregelen deze feestelijke dag de afgelopen 2 jaar niet doorgaan. Nu mogen we weer en komen we natuurlijk weer in beweging. Want de Dag van Vreewijk is een dag van verbinding. Voor, door en van alle Vreewijkers. Dat het voor heel Vreewijk is komt dit jaar extra naar voren.

We beginnen deze dag namelijk met een ontbijt waarbij iedereen wordt uitgenodigd om gezamenlijk het ontbijt te gebruiken. Het ontbijt vindt
plaats op 7 verschillende plekken in de wijk, dat zijn Atomium ’61, Beukenhorst, Enkpunt, Inloophuis de Boei, Leeszaal Vreewijk, Speeltuin de Vaan of Stichting de Uil. Hier kun je op twee tijdstippen terecht, voor de vroege vogels om half negen en voor de uitslapers half tien.
Iedereen is welkom, het is wel nodig om je vooraf per e-mail aan te melden en aan te geven waar, hoe laat en met hoeveel personen je wilt aanschuiven. Je kan ook bellen met het Trefpunt of je daar opgeven.

Na het ontbijt gaan de feestelijke activiteiten door op en rond de Dreef. Op de Dreef komen kramen met een informatief karakter, kramen met interactie en ook veel kramen die gericht zijn op groen en duurzaamheid. Een beperkte aantal voorbeelden zijn (zonder daarbij volledig te zijn) Trefpunt, Stichting Je Goed Recht, Wijkraad Vreewijk, Politie, Vreewijk Schoon, Buurtpreventie Vreewijk, Cultuur Concreet, Havensteder en nog veel meer. De namen alleen al zouden een hele pagina kunnen vullen, en we willen nog meer vertellen.
Want lopend langs de kramen ziet u de Groene Markt, speciaal bij elkaar gebracht om ideeën op te doen over groen in de eigen tuin en daar buiten. Van het maken van een tuinontwerp, tot het duurzaam gebruiken van lege blikjes. Van kruiden tot planten en bloemen.
Alles komt langs tijdens uw wandeling der mogelijkheden.
Natuurlijk is er ook ruimte voor bewoners om een kraam te vullen, bijvoorbeeld met zelfgemaakte producten. Voor de kinderen zijn er knutsel-activiteiten. Wil je ook een kraam, laat dat ons dat per e-mail weten of bel naar het Trefpunt.


Aan het einde van de Dreef kom je langs het Sportplein. Hier kan je – net als in de zaal van de Brink – zelf in beweging komen. Op het Sportplein staan de sportverenigingen die in Vreewijk actief zijn, zoals bijvoorbeeld Atomium ’61 en OZC Korfbal.

In de zaal van de Brink is er een demonstratie van kickboksen voor Parkisonpatiënten en zo zijn er nog meer activiteiten voor mindervaliden.
Waarschijnlijk hoor je op het Sportplein al de swingende muziek van Het Witte Paard af komen. Daar is om 11.00 uur de formele opening van de Dag en komen er live optredens tot 5 uur. Op het terras kan je genieten van een hapje en een drankje.
Of waag een dansje. Natuurlijk doet ook de Leeszaal Vreewijk weer mee. Dit jaar zijn er optredens in de tuin en kun je op het terras genieten van lichte jazz en popmuziek. De Leeszaal is de plek om een goed (sport)boek uit te zoeken. Dat kan zowel binnen als bij de kramen buiten. Verder komen er nog verrassingsoptredens die dag. En vanuit de Leeszaal kun je meelopen met wandelingen door Vreewijk.

Je kan terugwandelen naar het Brinkplein, om je te laten verrassen door de optredens op het Talentstage.
Als je een keertje zou willen optreden, is dit de plek en je kans. Of je nu wilt zingen, dansen, goochelen of een standup comedian act hebt, laat je zien. Caspar de Jonge, zang coach, wil graag dat je schittert op het podium. Daarom biedt hij je voorafgaand aan de Dag van Vreewijk een
gratis zangles aan, met tips en trics. Doe je mee, laat wat van je horen en stuur een e-mail.

Op het podium op het Brinkplein komt ook een demonstratie voor linedancen en breakdancen. Bij het linedancen kan je zelfs mee doen.
De kinderen hoeven ook al niet stil te zitten. Op het Brinkplein komt de scouting langs en staat er voor de kleintjes een zweefmolen. Er is een poffertjeskraam met het terras om te smullen van de poffertjes en de Talentstage.
In het Huis van de Wijk De Brink komt er een fotopresentatie over Vreewijk. Verzorgd door de Museumwoning die die dag ook geopend is. Hier kan men een drankje halen.

Kortom De Dag van Vreewijk is er voor en van alle Vreewijkers. Wil je helpen als vrijwilliger, heb je nog vragen of ideeën, wil je opgeven voor een ontbijt, een marktkraam dan wel de Talentstage, dan kun je mailen naar dagvanvreewijk@gmail.com
Voor het ontbijt of de Talentstage mag je ook bellen naar het Trefpunt (010-4865555). Je mag je ook daar opgeven. Ze zitten in het Vreewijkhuis aan Dreef 83 a. Doe mee om de Dag van Vreewijk een onvergetelijke dag te maken.
Volg ons op Facebook, instagram of twitter.
Tot zaterdag 24 september 2022

Gezellig rondstruinen langs de vele activiteiten op de dag van Vreewijk