Lezen en leesplezier

Leeszaal Vreewijk is in 2015 opgericht. Het concept is eenvoudig: boeken die je niet meer leest breng je naar de leeszaal en je kunt deze ruilen door andere boeken uit te zoeken. Je kunt deze boeken vervolgens weer ruilen, terugbrengen, houden of doorgeven. We zijn geen bibliotheek. Wij hopen hiermee het lezen en leesplezier te bevorderen. We hebben een boekenbestand voor alle leeftijden.

Toegankelijkheid
De leeszaal is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Er is een aangepast toilet.

Locatie

De stichting Leeszaal Vreewijk is gevestigd aan de Groenezoom 275 B, 3075 GE Rotterdam.
Vlakbij (voorheen) restaurant Roos Marijn “in het Witte Paard “ .
In de directe omgeving van de leeszaal is het parkeren gratis en is er overdag voldoende parkeerruimte.

Telefoon: 010–750 35 31, u kunt doorgeschakeld worden naar een antwoordapparaat of een ander telefoonnummer.

Email: info@leeszaalvreewijk.nl

Openingstijden

Afwijkende openingstijden worden tijdig bekend gemaakt.

Bereikbaarheid

De leeszaal ligt aan het winkellint van de Groenezoom, nabij het restaurant Roos Marijn “in het Witte Paard”.

Reis je met het openbaar vervoer? Kies dan voor Tramlijn 25 (halte Groene Hilledijk) of Buslijn 76 (halte Molenwei)

Activiteiten/Programmering

De leeszaal zal naast haar standaard activiteiten, het doorgeven van boeken, ook gaan programmeren. Dat zullen in principe programma’s zijn in de literaire, muzikale en historische sfeer.

Een deel van de programmering bestaat al uit voorleesochtenden/middagen voor kinderen die na het voorlezen gratis boeken mogen uitzoeken.

Horeca

De leeszaal heeft een heuse horecavergunning. Tijdens het snuffelen tussen de boeken kunt u heerlijk genieten van een glas wijn of een fris biertje. Voor de echte liefhebbers een advocaatje met of zonder slagroom.

Boeken brengen

Tijdens de openingstijden kan men onaangemeld altijd boeken komen brengen. De boekenbrengers zijn de slagader van onze stichting. Zonder gratis aangeboden boeken zouden wij er niet zijn.

De boeken worden door onze vrijwilligers zorgvuldig gesorteerd.

Na overleg is het ook mogelijk buiten de openingstijden boeken te brengen. Bel of mail ons even.

Helaas is het niet mogelijk om uw boeken door onze vrijwilligers op te laten halen.

Wat gebeurt er met de boeken

Na sortering worden de boeken rechtstreeks in onze winkel of in ons magazijn geplaatst. Een deel van de boeken wordt verdeeld over externe boekenkastjes die op diverse plekken in het deelgebied Feijenoord staan.

Kunstboeken, boeken over Rotterdam en bijzondere boeken zijn voorin het boek tegen vriendelijke prijzen geprijsd. Het merendeel van deze boeken is nog steeds gratis. Boeken met een meer dan redelijke waarde worden via internet te koop aangeboden via https://leeszaalvreewijk.boekwinkeltjes.nl.

Op onze vorige locatie aan de Berkendaal konden we alle boeken gratis aanbieden. Dat kan helaas niet meer. De reden is dat we voor de vorige locatie geen huur betaalden en voor de huidige wel.

Eens komt aan alles een einde……..behalve aan boeken. Van het oud papier worden namelijk weer nieuwe boeken gemaakt. De letters worden uit de boeken geschud en vormen later weer nieuwe boeken.