We zijn weer open!

We hebben de afgelopen tijd van veel mensen gehoord hoe ze uitkijken naar ‘weer gewoon een boekie uitzoeken en een praatje maken’. Wij van de leeszaal hebben de bezoekers ook gemist maar er is goed nieuws.

De leeszaal is weer open maar met een paar nieuwe spelregels:

  • Onze beperkte ruimte staat nog niet toe dat de lezers zelf binnenkomen om boeken uit te zoeken. Daarom zal tijdens de openingstijden achter de voordeur een balie geplaatst worden. Bij die balie kunnen lezers vragen naar een boek of een type boek, bijvoorbeeld ‘een thriller van Nicci French’. Onze vrijwilliger gaat dan zoeken en probeert een paar geschikte boeken te vinden, daaruit kan de lezer dan kiezen welke geschikt is. U moet het boek uitkiezen zonder het aan te raken, als u het eenmaal hebt neemt u het ook mee.
  • Per bezoek mag iemand maximaal 5 boeken meenemen.
  • De ruimte voor de balie is beperkt, het kan daarom voorkomen dat u buiten moet wachten tot u naar binnen kunt.
  • Er is nog geen kassaverkoop en de toiletten zijn nog niet beschikbaar.
  • De boekenkisten buiten blijven beschikbaar, daaruit kan altijd worden gekozen en meegenomen.
  • Boekenbezorgdienst en boeken-duo’s blijven gewoon doorgaan.
  • Boeken inleveren kan als het er niet te veel zijn in de kist naast de voordeur, anders even via de mail een afspraak maken

We zijn open van dinsdag t/m zaterdag tussen 10:00 en 15:00 uur.

Tot ziens in de leeszaal!

Boekenbezorgdienst

Inderdaad! Leeszaal Vreewijk komt de boeken aan huis bezorgen. Door de Corona konden we de leeszaal niet meer open houden.
Maar na ruim 3 weken al gesloten te zijn kregen we veel vragen om boeken. Dat gaan we nu organiseren. We gaan op verzoek, via een BOEKENBESTELBON, boeken thuisbezorgen. Twee boeken per keer. We stoppen ze in de brievenbus. Zijn de boeken te dik dan bellen we aan en leggen de boeken voor de deur. Wil je boeken, wel of geen bezoeker van de leeszaal, vul de BOEKENBESTELBON in. Deze service wordt gratis verleend, doen dus! Schroom niet, schrijf jezelf een BOEKENBESTELBON uit.
De enige bon die geen geld kost.Je kunt de bon in de brievenbus van de leeszaal (laten) stoppen.
Je kunt je bestelling ook mailen naar: info@leeszaalvreewijk.nl
Heb je de boeken uit, geef ze door aan een ander en niet aan ons en bestel nieuwe met je BOEKENBESTELBON of mail.
We hebben natuurlijk geen idee hoeveel mensen van deze BOEKENBESTELBONNEN gebruik gaan maken. Vandaar een indeling: eerst de Senioren, dan de Jeugd en dan ( 🙂 ) de Rest.
Maar voor alles kun je ons gewoon mailen, effe niet moeilijk doen.

Wilt u geen boeken hebben maar juist boeken doneren, mail ons en we maken een snelle afspraak.

I.s.m.: Buurtpreventie Vreewijk, Humanitas, Platform Vreewijk, Wijkraad Vreewijk, Havensteder, Dag van Vreewijk, Paal&Perk, De Vreewijker.

Vanzelfsprekend vult u hier natuurlijk uw eigen naam en gegevens in.

Boeken ruilen, doorgeven of houden…

Naast het inleveren van oude boeken en het meenemen en/of ruilen van andere boeken, kunt u bij de leeszaal ook terecht voor de volgende zaken.

Op ons podium

Met enige regelmaat hebben wij een activiteit die zeker de moeite waard is om te bezoeken.
Lezingen, interviews, boekpresentaties en soms iets met muziek staan met regelmaat, veelal op zondagmiddag, op ons podium.
Op onze website is ons programma altijd up-to-date maar ook in de leeszaal en in de wijk vindt u informatie over wat er zich in de leeszaal afspeeld.

Leeszaal Vreewijk lezingen
Schrijf u vroegtijdig in op onze podiumprogramma’s want ‘vol is vol’.

Kinder- en jeugdboeken

De kinder- en jeugdboekenboeken in Leeszaal Vreewijk die hier verzameld staan zijn divers en voor alle leeftijden, het zijn verhalen die echt tot leven komen. 
We hebben voor de allerkleinsten en de beginnende lezertjes prentenboeken,  voorleesboeken en sprookjesboeken. Beleef spannende avonturen met o.a; Sneeuwwitje, Peter Pan, Assepoester en nog veel meer sprookjesfiguren. 
Ook zijn er leesboeken in de leeftijdscategorie vanaf 5 tot en met 15 jaar, boeken van bijvoorbeeld Jacques Vriens, Tonke Dragt, Thea Beckman, Roald Dahl en Carry Slee. 
Schrijvers die je meenemen op reis en die je laten lachen, schrikken en nadenken. 
Inmiddels hebben we ook al aardig wat informatieve boeken die je kunt gebruiken voor je spreekbeurt of werkstuk. 
Kom gewoon eens een keertje bij ons langs. 

Voor kinderen hebben we ook regelmatig games, dvd’s en cd’s Deze kunnen met een maximum van 3 gratis worden meegenomen.

Verkoopkastjes

De leeszaal heeft 6 verkoopkastjes. Die kastjes worden aan particulieren verhuurd voor nu 25 euro per maand. Daarin kunnen ze eigen geprijsde spullen leggen die dan via de leeszaal worden verkocht.

Leeszaal Vreewijk verkoopkastjes

Oud Papier Inname Punt (OPIP)

De leeszaal is ook een oud papier inname punt. Lever uw papier in bij de leeszaal. Daar doet u ons een groot plezier mee. Het levert ons 3 cent de kilo op en deze loopje naar de leeszaal en wellicht neemt u een mooi boek mee naar huis. Een duurzame ruil dus.

Verhuur

De leeszaal kan tegen een maatschappelijk tarief worden gehuurd voor vergaderingen en andere activiteiten in overleg en met toestemming van het bestuur van de leeszaal.
Alle logistiek voor (professionele) bijeenkomsten is aanwezig.
Verhuur is niet mogelijk tijdens de openingstijden van de leeszaal.

Bordspelletjes en puzzels

Naast boeken bieden wij ook bordspelletjes en puzzels aan.