Gevarieerd zondagmiddagprogramma met muziek en werk van drie schrijvers die zich stuk voor stuk laten inspireren door Rotterdam. Een middag vol liefde voor taal en deze weerbarstige stad. Michelle van Dijk vertelt over haar rauw-romantische debuurtroman Darko’s lessen, waarin een lerares valt voor de jonge Serviër Darko die vers uit de oorlog in voormalig Joegoslavië in Rotterdam probeert een bestaan op te bouwen, maar ook over haar spraakmakende hertaling van Couperus’ Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan.Sanneke van Hassel, volgens de Volkskrant al vijftien jaar een topauteur van korte verhalen, leest onder andere uit haar veelgeprezen nieuwe verhalenbundel Nederzettingen. En stadszanger Arie van der Krogt brengt niet alleen zijn oerrotterdamse liedjes maar neemt ook glasheldere, nieuwe vertalingen van favoriete gedichten van onder andere Willem Shakespeare mee.