Zaterdag 15 april 2023 – 15:00 – 17:00 uur

VAN KRUIMELS EN BROOD ‘EEN BOEK IN MAGAZINEVORM.’

“Ik zou erover een boek kunnen schrijven.” Hoe vaak hoort een mens na het zoveelste vertelde levensverhaal. De grondleggers van de Nederlandse Vereniging van Voedselbanken  – Sjaak en Clara Sies –  vonden in ieder geval hun levensverhaal minder interessant dan de maatschappelijk sociale zaken  die ze bereikt hebben.

De auteur Robertjan Brouwer  van wat uiteindelijk het boek Van Kruimels en Brood zou worden, wist het tweetal te overtuigen dat hun verhaal een inspiratiebron voor anderen zou kunnen zijn.

Het mooie van het boek in magazinevorm is dat de lezer het niet van kaft tot kaft hoeft te lezen. Deze kan om te beginnen de vele foto’s bekijken in Van Kruimels en Brood. De beelden spreken al hun eigen taal. De vele hoofdstukken kunnen de lezer afzonderlijke de verhalen intrekken.

De nieuwsgierigheid wordt al opgewekt met aansprekende hoofdstuktitels ‘Een smeulende zwarte vlakte’, ‘Een gestoorde moeder’ en wat hoofdstukken verder ‘Woede, verdriet, ontreddering’, ‘Uit huis geplaatst’, en ook, ‘Koningin op de thee’, ‘Konijn met aardappelpuree en doperwtjes’ en ‘Fuck de Voedselbank.’

De opbrengst van het boek zal via de Stichting Kruimels en Brood worden besteed aan ondersteuning van initiatieven op het gebied van armoede en eenzaamheid. 

Clara Sies-Frank – Voorzitter

www.kruimelsenbrood.nl

mob: 06 1603 4225