Leeszaal Vreewijk is in 2015 opgericht. Het concept is eenvoudig: boeken die je niet meer leest breng je naar de leeszaal en je kunt er ook boeken uitzoeken. Je kunt de boeken vervolgens terugbrengen, houden of doorgeven. We zijn geen bibliotheek Wij hopen hiermee het lezen en leesplezier te bevorderen. We hebben een boekenbestand voor alle leeftijden.

Locatie

De stichting Leeszaal Vreewijk is gevestigd aan de Groenezoom 275 B, 3075 GE Rotterdam. In de directe omgeving van de leeszaal is het parkeren gratis en is er overdag voldoende parkeerruimte.

Telefoon: 010–750 35 31, u kunt doorgeschakeld worden naar een antwoordapparaat of een ander telefoonnummer.

Email: info@leeszaalvreewijk.nl

Openingstijden

De leeszaal is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur


Afwijkende openingstijden worden tijdig bekend gemaakt.

Bereikbaarheid

De leeszaal ligt aan het winkellint van de Groenezoom, vlakbij het Witte Paard.

Reis je met het openbaar vervoer? Kies dan voor Tramlijn 25 (Halte Groene Hilledijk) of Buslijn 76 (Halte Molenwei)

Activiteiten/Programmering

De leeszaal zal naast haar standaard activiteiten, het doorgeven van boeken, ook gaan programmeren. Dat zullen in principe programma’s zijn in de literaire, muzikale en historische sfeer.

Een deel van de programmering bestaat al uit voorleesochtenden/middagen voor kinderen die na het voorlezen gratis boeken mogen uitzoeken.

Horeca

In afwachting van een horecavergunning (wijn, bier, kaas en nootjes) kunnen wij u nu al prima koffie, warme chocomel, thee en frisdrank aanbieden tegen een schappelijke prijs. Alle reden om eens een kop koffie te komen drinken en u te laten rondleiden door een van onze vrijwilligers.

Boeken brengen

Tijdens de openingstijden kan men onaangemeld altijd boeken komen brengen. De boekenbrengers zijn de slagader van onze stichting. Zonder gratis aangeboden boeken zouden wij er niet zijn.

De boeken worden door onze vrijwilligers zorgvuldig gesorteerd.

Na overleg is het ook mogelijk buiten de openingstijden boeken te brengen. Bel of mail ons even.

Helaas is het niet mogelijk om uw boeken door onze vrijwilligers op te laten halen.

Wat gebeurt er met de boeken

Na sortering worden de boeken rechtstreeks in onze winkel of in ons magazijn geplaatst. Een deel van de boeken wordt verdeeld over externe boekenkastjes die op diverse plekken in het deelgebied Feijenoord staan.

Kunstboeken, boeken over Rotterdam en bijzondere boeken zijn voorin het boek tegen vriendelijke prijzen geprijsd. Het merendeel van deze boeken is nog steeds gratis. Boeken met een meer dan redelijke waarde worden via internet te koop aangeboden via https://leeszaalvreewijk.boekwinkeltjes.nl. In de leeszaal kun je diezelfde boeken met een korting van 10% kopen.

Op onze vorige locatie aan de Berkendaal konden we alle boeken gratis aanbieden. Dat kan helaas niet meer. De reden is dat we voor de vorige locatie geen huur betaalden en voor de huidige wel.

Uiteindelijk belandt een deel van de boeken in de papiercontainer met een opbrengst van ongeveer 3 cent de kilo. Eens komt aan alles een einde…behalve aan boeken.

Ons pand aan de Groenezoom 275 B