Historie

Schrijvers lezen en spreken in het Witte Paard
Zondag 2 april 2017 vond in het Witte Paard Podium Vreewijk plaats met als thema 'vrijheid verwoord'.
Er werd voorgedragen uit eigen werk door de Syrische dichter Adnan Alaoda hetgeen naar het nederlands werd vetaald door Salah Othman. Sophie Zijlstra en Pim Wieringa droegen voor uit hun nieuwste roman en de turkse zanger en musicus Husnu Uysal en Anja Moll sloten af met een muzikale dialoog. Hiena was er ruimte voor mensen die graag zef iets ten gehore wilden brengen. Al met al een zeer geslaagde middag.


Voorleesdagen voor kinderen
Regelmatig hebben we op de leeszaal voorleesdagen voor groepen kinderen van basisscholen..
Diana, onze voorleesjuf, weet op speelse wijze de kinderen te amuseren met mooie verhalen.
Na het voorlezen mogen de kinderen boeken uitzoeken en meenemen.


Leesvoer bij Albert Heijn
Sinds eind 2016 hebben we in de Albert Heijn aan de Laan op Zuid voor onze klanten de Buurt Bibliotheek. Als Albert Heijn willen we graag betrokken zijn bij de buurt waarin we zitten en meer voor onze klanten zijn dan alleen de winkel waar je je boodschappen haalt. Het idee achter de Buurt Bibliotheek is om klanten boeken onderling te laten ruilen net zoals we dat vaak op vakantie in sommigen parken of hotels doen. Het is ook heel leuk dat we hierin samenwerken met de leeszaal Vreewijk, samen kunnen we zo meer voor elkaar en alle bewoners in de wijk betekenen. Wij zijn heel blij met deze samenwerking en gaan in de komende tijd samen op zoek of er nog meer mogelijkheden zijn om samen te werken op dit vlak.
Het managmentteam Hans en Angela


Lentefeest in educatieve tuin de Enk
Woensdag 28 maart 2018 wordt het weer een feestelijke bedoening voor met name de kinderen op tuin de Enk.
Er zijn natuurlijk volop activiteiten voor jong en oud.
Vanzelfsprekend is Leeszaal Vreewijk ook weer van de partij
.
Jan Oudenaarden signeert
Jan signeerde onlangs zijn nieuwe boek 'Noodzaak tot verzet' op de leeszaal.
Het verhaald 'Het 4 mei Comité Vreewijk van verleden naar toekomst' en wordt ingeleid met een voorwoord van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Vraag ernaar als je intresse hebt.Nieuwjaarsreceptie 2018
Op 8 januari 2018 hadden we een klein feestje op Leeszaal Vreewijk. Met onze medewerkers, vrijwilligers, contacten en sommige van onze vaste bezoekers klonken wij de glazen op een succesvol nieuwjaar waarin wij hopen weer net zoveel boeken te mogen ontvangen als te mogen uitgeven en staan er wat leuke plannen op de rit omtrent boeken- en culturelel activiteiten.

.

.