Onze etalage

Onze etalage

Leeszaal Vreewijk is gevestigd aan de Berkendaal 120 te Rotterdam, in een van de eerste tuindorpen van Nederland.

In de tijd dat het tuindorp ontworpen en de eerste woningen in 1919 opgeleverd werden, waren er nog volop buurtwinkeltjes.

Zo ook in ons pand, dat oorspronkelijk in gebruik was als waterstokerij.

Geleidelijk aan zijn al deze buurtwinkeltjes verdwenen en is er alleen op de Groene Zoom een concentratie van winkels te vinden.

Hierdoor kwamen veel van de oorspronkelijke winkelpanden leeg te staan en werden zij voor diverse doeleinden in gebruik genomen. Zo heeft in ons pand jarenlang een fysiotherapiepraktijk gezeten.

Nadat het pand een tijd had leeggestaan heeft onze oprichter contact opgenomen met Havensteder, eigenaar van het grootste deel van de panden in Vreewijk.

Op zijn verzoek om in het pand aan de Berkendaal een Leeszaal te mogen inrichten is door Havensteder positief gereageerd.

En voilà, daar zitten wij nu.

Aanvankelijk met een kale grote voorruit, bleek al snel dat Folkert, één van de mensen van het eerste uur van de Leeszaal, een begenadigd etaleur is.

Omdat we in de zomer gestart zijn, kreeg de eerste etalage het thema vakantie mee

Daarop volgde de herfstetalage, waarin achtereenvolgens de Boekenweek en Halloween werden opgenomen.

En vanaf begin november pronkt er een mooie Sinterklaasetalage.

Naast dat zij het uithangbord van de Leeszaal zijn hopen wij dat deze etalages, welke in de avond verlicht zijn, een goede bijdrage leveren aan het aanzien van de straat en de wijk.

Met dank aan onze etaleur Folkert!!.

« Jan nadert de 100 Boekreview »