Boekreview

Op onze faceboekpagina verschijnen van Marian Groeneweg regelmatig boekreviews. Wij hopen dat zij in de toekomst op onze website wat uitgebreider versies wil publiceren. Voor dit moment een overzicht van haar eerdere reviews.

De meeste 40-plussers zullen Don Camillo wel kennen van de films met Fernandel in de hoofdrol. Deze films zijn gebaseerd op de boeken van Giovannio Guareschi, waarin Camillo als dorpspastoor in de clinch ligt met burgemeester Peppone, die fanatiek communist is. De belevenissen van Camillo worden op amusante wijze geschreven.
Later werd er nog een film uitgebracht met Terence Hill.

De zweedse schrijfster Astrid Lindgren heeft prachtige en boeiende kinderverhalen geschreven, zoals Niels Holgerson en Pipi Langkous. Ronja de Roversdochter is ook zo’n spannend fantasieverhaal voor kinderen. Het verhaalt over een meisje dat vriendschap sluit met Birk, de zoon van de aartsvijand van Ronja’s vader.
Een prachtig verhaal met bijzondere tekeningen van Ilon Wikland.

Afke’s Tiental
Het is voor de huidige jeugd welhaast ondenkbaar hoe de kinderen zo’n honderd jaar geleden de dag doorbrachten zonder tv en mobieltjes.
Afke’s tiental, geschreven door Nienke van Hichtum, gaat over een arm gezin met tien kleine kinderen, dat aan het einde van de 19e eeuw op het Friese platteland leefde. Ondanks de armoede was het een gelukkig gezin, waarin men veel voor elkaar over had.

De boeken van ‘De Kameleon’ gaan over de avonturen van de Friese tweelingbroers Hielke en Sietse Klinkhamer. Zij beleven met hun boot De Kameleon allerlei spannende avonturen in hun omgeving, Friesland.
Geschreven door Hotze de Roos, die veel uit zijn eigen leven in de boeken verwerkt. De grappen die hij hoorde, schreef hij op en liet die meestal vertellen door Gerben, de vriend van de Klinkhamers. Hoewel gedateerd, zijn de boeken toch leuk om te lezen (voor kinderen van 6 – 10 jaar).
Deze boeken waren bij de publicatie van de reviews in de leeszaal aanwezig.
Dit biedt geen garantie dat ze er nu nog staan, nabestellen is in zeer beperkte mate mogelijk via ons reserveringssysteem. Vervolgens is het afwachten of iemand dit boek weer terugbrengt of dat er mogelijke bij een nieuwe schenking van boeken nogmaals een zelfde exemplaar meekomt
Voor

« Onze etalage Uit de leeszaal: Muurbloempje »