ActiviteitenLiteraire middag 20 mei 2018 uitgesteld!

Enthousiast waren we begonnen aan een mooie middag met Peter Brusse, Sanneke van Hasselt, Michelle van Dijk en Arie, van der Krogt en Alec Dabrowski. Door de aanstaande verhuizing aan de Groenezoom 275 hebben we dit programma moeten uitstellen. Maar, het wordt wel onze eerste actieviteit na de zomervakantie.MAEXchange

De leeszaal is opgenomen in de MAEXchange van Kracht in Nederland. Daarin wordt zichtbaar gemaakt hoe maatschappelijke initiatieven als de leeszaal een bijdrage leveren aan het welzijn van de samenleving.

Wij zijn ook verbonden aan het landelijk initiatief Kinderzwerfboeken.

De peuterspeelzaal is tijdens de Kinderboekenweek op bezoek geweest, waarbij een kinderboekenschrijfster voorlas. Alle kinderen gingen weer weg met een boek uit de leeszaal.

In het kader van het 100 jarig bestaan van tuindorp Vreewijk hebben wij meegedaan met een lezing en tentoonstelling waarbij wij aandacht schonken aan de schrijver Willem van der Kulk, beter bekend onder zijn schrijversnaam Willem van Iependaal. Dit pseudoniem ontleende hij aan de naam van de straat waar hij aan het begin van zijn schrijverscarrière woonde; de Iependaal in Rotterdam Vreewijk.